Un mediu de lucru excelent

Cladirile verzi au rate mult mai mari de ocupare si costuri de operare reduse, precum si o productivitate a muncii crescuta cu pana la 16%, ca urmare a desfasurarii activitatii intr-un ambient mai sanatos si mai prietenos.

In mod specific, pentru cladirea arion.green, sistemele de termo-ventilatie sunt concepute astfel incat sa creeze un mediu de lucru excelent, cat mai putin invaziv, fara curenti de aer cald sau rece si cu un aport crescut de aer proaspat. De asemenea, pe perioada anotimpurilor de trecere, sistemele de ventilatie naturala, confera un confort sporit la locul de munca, fara necesitatea de a fi folosite sistemele de incalzire sau racire.

Distributia luminii naturale este asigurata in partea de nord de numeroasele ferestre care minimizeaza nevoia de lumina artificiala. Pe durata verii, panourile glisante dinspre vest si sud asigura diminuarea aportului de caldura. Acoperisul si terasele verzi au rolul de a reduce temperatura interioara in timpul verii si de a creste masa termica, minimizand incarcarile termice.

Amprenta de carbon a cladirii este mentinuta la niveluri minime datorita combinatiei dintre consumul redus de energie si emisiile directe de carbon nule, facilitate de pompa de caldura alimentata din surse geotermale.